Blog Article

طراحی داخلی مطب





امروزه با پیشرفت‌های علمی و گسترش تکنیک‌های جوان‌سازی و خدمات زیبایی مراکز زیبایی مورد استقبال بیشتر مردم قرار گرفته‌اند. تعداد مراکز و کلینیک‌های زیبایی نیز به‌صورت چشمگیری افزایش‌یافته است همین امر رقابت را بیشتر و جذب مشتری را سخت کرده است. طراحی داخلی کلینیک زیبایی از مهم‌ترین بخش‌های برپایی یک کلینیک زیبایی است که منجر به تمایز و جذابیت کلینیک در میان سایر مراکز می‌شود. طراحی می‌بایست به‌گونه‌ای باشد تا فضایی آرام و دلنشین برای مراجعه‌کننده و راحت برای ارائه‌دهندگان خدمات فراهم کند. روشنایی، جداسازی فضاها، تهویه مناسب و تناسب رنگ‌ها نقش مهم و اساسی در طراحی کلینیک زیبایی دارد.

با تبدیل‌شدن به یک برند تاثیر دکوراسیون کلینیک زیبایی بر جذب مشتری نمایان می‌شود؛ چرا که دکوراسیون خاص و خلاقانه باعث جلوه خاص مرکز در میان سایرین شده و یک برند قوی به لحاظ هویت بصری به وجود می‌آورد. ضوابط و اصول طراحی کلینیک زیبایی شامل بعد عملکردی فضاها، کارآمدی محیط و جذابیت بصری می‌شود. گروه معماری آرت دیزاین با مدیریت حسام سلیمانی شما را در مواجه با چالش‌های بازسازی و به‌وجودآوردن کلینیک متفاوت و شیک همراهی خواهند کرد.

طراحی داخلی کلینیک زیبایی


طراحی کلینیک زیبایی و دکوراسیون آن امری چالش‌برانگیز است؛ چراکه در عین داشتن جذابیت بصری ارکان عملکردی فضا باید رعایت شود. یک کلینیک زیبایی از طرفی نباید مانند سالن آرایشی و یا اسپا به نظر برسد و از طرف دیگر نباید نزدیک به طراحی مطب پزشک باشد. مکان‌هایی که شباهت زیادی به مطب پزشک دارند موجب ایجاد استرس و ترس در مراجعه‌کننده می‌شوند و ممکن است افراد از ادامه انجام اقدامات زیبایی خود در آن مرکز منصرف شوند.

باید به نکته نیز توجه کرد فضاهایی که به‌دوراز دیزاین مطب پزشک هستند و هیچ نشانی در آن‌ها نیست از نظر مراجعه‌کنندگان فاقد اعتبار علمی است و به‌سختی اعتماد خواهند کرد. از مهم‌ترین نکات در دکوراسیون و طراحی داخلی کلینیک زیبایی رعایت اعتدال در دیزاین، هماهنگ‌کردن عوامل عملکرد و آسایش و زیبایی بصری است.

فضا در طراحی داخلی کلینیک زیبایی


در دکوراسیون داخلی کلینیک‌های زیبایی دودسته فضا وجود دارد که شامل فضاهای درمانی و تخصصی و فضای عمومی و پشتیبانی می‌شوند. فضاهای عمومی شامل ورودی، پذیرش، سالن انتظار، اتاق استراحت، آبدارخانه و سرویس بهداشتی می‌شود و برخی از فضاهای درمانی کلینیک زیبایی نیز شامل اتاق ویزیت، اتاق اشعه‌درمانی، اتاق پیوند مو، الکترولیز، کوتر و کرایو، اتاق جراحی و… می‌شود. کلینیک‌های زیبایی باتوجه‌به نوع کارکرد و خدماتی که ارائه می‌دهند نیاز به فضایی متفاوتی دارند و باتوجه‌به تخصص هر کلینیک امکان کم‌وزیاد شدن بخش‌ها و فضاها وجود دارد.

در طراحی هر کدام از فضاها با درنظرگرفتن نیاز و بودجه راحتی و آرامش مراجعه‌کننده اولویت است. جداسازی فضاها باید بر اساس استانداردها و روش‌های اصولی انجام شود که با حفظ حریم شخصی بیمار و پزشک در دسترسی‌ها اختلال ایجاد نشود. از مهم‌ترین فضاها به مکان‌های زیر می‌توان اشاره کرد:

1. مهم ترین فضا محل انتظار


مهم‌ترین فضا در  طراحی داخلی کلینیک زیبایی محل انتظار است. در این محل می‌توان هویت مستقل کلینیک را به نمایش گذاشت و بهترین نقطه برای اجرای خلاقیت است. فضای انتظار کلینیک زیبایی باید متناسب با خدمات بیانگر اعتمادبه‌نفس، زیبایی، سلامتی، خلاقیت و تمایز، موفقیت و حال خوب باشد. مراجعه‌کنندگان زمانی طولانی در فضای انتظار هستند؛ پس باید حس آرامش و حس ماندن در لابی هتل را دریافت کنند و درعین‌حال از عملکرد کلینیک زیبایی نیز آگاه شوند. برای طراحی فضای انتظار جذاب، امن و دعوت‌گرا بهتر است از مبلمان راحت و زیبا، گل‌وگیاه، نورپردازی مناسب، و دیگر المان‌های تزیینی استفاده شود.

2. طراحی داخلی کلینیک زیبایی؛ اتاق معاینه


اتاق معاینه از دیگر فضاهایی است که نیاز به‌دقت بالایی در طراحی دارد. باید مطابق  استانداردهای طراحی فضاهای درمانی بیشتر جنبه عملکردی داشته باشد و رعایت اصول طراحی پلی‌کلینیک‌ها و فضاهای درمانی؛ مانند سیرکولاسیون و برنامه‌ریزی فضایی در این مکان امری ضروری است. در این فضا مراجعه‌کنندگان  اغلب دچار استرس و ترس می‌شوند؛ پس نباید از ظاهر چشم‌پوشی کرد و با تمهیدات معمارانه در طراحی داخلی کلینیک زیبایی باید آرامش خاطر بیماران را تأمین کرد.

در طراحی کلینیک رعایت نکات مربوط به حریم خصوصی، گردش بیماران در فضا، ورود و خروج افراد، کنترل ازدحام جمعیت، محل قرارگیری اطلاعات و تجهیزات پزشکی و درنظرگرفتن فضای کافی برای حضور همراه با بیمار امری ضروری است.

اصول طراحی داخلی کلینیک زیبایی


تاثیر دکوراسیون کلینیک زیبایی بر جذب مشتری و تداوم حضور مراجعه‌کنندگان بر هیچ‌کس پوشیده نیست. هر کلینیک باتوجه‌به خدماتی که ارائه می‌دهد و سلیقه شخصی صاحبان آن دیزاین می‌شود؛ اما برای رسیدن به ایده‌های ناب و خلاقانه و برندسازی مجموعه نیاز به رعایت اصول و ضوابط در طراحی داخلی کلینیک زیبایی است.

به‌طورکلی اصولی که یک کلینیک زیبایی را جذاب و متمایز از سایر فضاهای مشابه می‌کند ساده‌ترین نکات طراحی داخلی هستند؛ اما باید توجه داشت طراحی خلاقانه کلینیک‌های لوکس دنیا در همین اصول ساده و رعایت آن‌ها نهفته است. طراحی ساده در کنار اجرای صحیح می‌تواند فضای ایده‌آل را به وجود آورد. مهم‌ترین اصول برای بازسازی و طراحی تا رسیدن به کلینیکی خاص و شیک در زیر آورده شده است:

1.  مبلمان خاص و راحت


استفاده از مبلمان خاص و شیک در طراحی داخلی کلینیک زیبایی فضا را متفاوت می‌کند. هر چقدر دکوراسیون کلینیک زیبایی گرم‌تر، صمیمی‌تر و راحت‌تر باشد حس آسایش و اطمینان مشتریان بیشتر خواهد شد. مبلمان در عین زیبایی باید راحت و مناسب برای مدت انتظار باشد.

بهتر است در فضای کوچک مبل در سایز کوچک و متناسب با فضایی که اشغال می‌کند انتخاب شود. هماهنگی و هارمونی رنگ‌ها فضا را زیباتر و مرتب‌تر نشان می‌دهد پس بهتر است رنگ مبل با سایر دکوراسیون مچ باشد.  مبلمان کوچک و متفاوت به شخصیت کلینیک زیبایی می‌افزاید که در کنار آن می‌توان از سایر المان‌ها و مواد طبیعی برای گرما بخشیدن به فضا استفاده کرد.

2. نور پردازی طبیعی


یک تکنیک ساده اما تاثیرگذار در طراحی داخلی کلینیک زیبایی استفاده از نور طبیعی برای روشن سازی فضای داخلی کلینیک است. نورپردازی خلاقانه و با کیفیت در فضای کلینیک باعث زیبایی محیط و جلوه بیشتر می‌شود. در صورت عدم بهره‌مندی از نور طبیعی باید نور مصنوعی را جایگزین کرد. بهتر است در نورپردازی مصنوعی از رنگ‌های گرم و متفاوت استفاده شود. فضای تاریک و بدون نور خسته‌کننده و خواب‌آور است؛ اما با نور کافی زیبایی فضا و وسایل چندین برابر می‌شود.

3. رنگ مناسب در طراحی داخلی کلینیک زیبایی


استفاده از رنگ‌های مناسب در طراحی داخلی کلینیک زیبایی بر حس خوب مخاطب نقش مهمی دارد. رنگ‌ها و طرح‌های آرام و ملایم بهترین انتخاب هستند؛ چرا که رنگ و بافت مناسب تأثیر مستقیمی بر ذهن مشتری دارد و منجر به احساس آرامش و لطافت  می‌شود. برای زیبایی فضا می‌توان یک دیوار شاخص با رنگ و بافتی متفاوت در اتاق انتظار و یا اتاق‌های درمان به وجود آورد. در اغلب کلینیک‌های زیبایی استفاده از رنگ سفید مرسوم است. رنگ سفید به دلیل خنثی بودن با اغلب رنگ‌ها ترکیب می‌شود و به حس تمیزی و آرامش را به مخاطب القا می‌کند.

رنگ سفید کثیفی را به‌خوبی نشان می‌دهد و رنگی مناسب فضاهای درمانی و کلینیک زیبایی است و فضای کوچک را بزرگ‌تر نشان می‌دهد؛ اما استفاده از رنگ سفید در یک فضای وسیع باعث خشک و رسمی شدن فضا می‌شود و آنجا را سرد جلوه می‌دهد؛ پس بهتر است با سایر رنگ‌های پالت رنگی ترکیب شود. استفاده از رنگ‌های طلایی و نقره‌ای در کنار سفید برای دکوراسیون داخلی کلینیک زیبایی به سبک کلاسیک و نئوکلاسیک مناسب است و ترکیب سفید با رنگی‌هایی مانند آبی یا سبز روشن، در طراحی‌های مدرن  و سبک مونوکروم در طراحی داخلی استفاده می‌شود.

از رنگ‌های شادی همچون بنفش که نشاط‌آور است نیز در طراحی داخلی می‌توان استفاده کرد؛ اما رنگ‌هایی همچون قرمز که هیجان بالایی دارند توصیه نمی‌شود. از ایده‌های جالب در طراحی داخلی کلینیک زیبایی بهره‌گیری از رنگ‌های مربوط به لوگوی کلینیک بر روی برخی از دیوارها به‌صورت نقاط کوچک و رنگ‌کردن متفاوت هر اتاق باتوجه‌به خدماتی که ارائه می‌دهد است.

4. جزئیات و عناصر جذاب


برای اینکه فضای داخلی کلینیک خسته‌کننده نباشد و دیوارها از حالت بی روحی خارج شوند می‌توان از تابلوهای جذاب و عناصر زیبا در کنار سایر وسایل استفاده کرد. فضای انتظار مکانی است که نیاز دارد جلوه بیشتری داشته باشد و در ذهن مراجعه‌کننده ثبت شود؛ پس می‌توان دیواری به‌عنوان دیوار شاخص تعیین کرد و لوگوی کلینیک و جزئیات خلاقانه‌ای بر روی آن به اجرا در آورد. یک عنصر تزیینی خاص و متفاوت در طراحی کلینیک زیبایی موجب خاص و منحصربه‌فرد بودن آن فضا در ذهن مخاطب می‌شود.

برخی مواقع جزئیات کوچک بیشترین تفاوت را در طراحی داخلی ایجاد here می‌کنند. برای زیبایی و برجسته‌کردن کف، پانل‌های چوبی و پارکت‌ها گزینه مناسبی هستند که در تضاد با ظاهر تمیز و مینیمال پیشخوان پذیرش عمل کرده و باعث زیبایی فوق‌العاده کلینیک زیبایی می‌شوند. از جزئیات سقف نیز نباید غافل شد و با نورپردازی مناسب و استفاده از لوستر در دکوراسیون داخلی می‌توان به فضا عمق بخشید و کلینیک را مجلل‌تر نشان داد. گیاهان و گلدان‌های بزرگ در کنار مبلمان و سایر وسایل آرامش فضا را بیشتر می‌کند.

5. جداسازی و طراحی فضاها


اولین فرصت برای انتقال تصویری که می‌خواهید به بیماران خود ارائه دهید اتاق انتظار است. زیبایی، اعتمادبه‌نفس، سلامتی، موفقیت و تندرستی همگی با طراحی خاص اتاق انتظار به‌صورت غیرمستقیم به مراجعه‌کننده القا خواهد شد. بیمار باید حس کند که آماده یک زیبایی بی‌نظیر است و استرس خود را به فراموشی بسپارد. طراحی اتاق معاینه نیز مهم است. در کنار طراحی، فرم و عملکرد ظاهر بصری نیز مهم است.

در این اتاق مراجعه‌کننده بالاترین سطح اضطراب را تجربه می‌کند که با طراحی داخلی مناسب و با استفاده از رویکردهای طراحی منحصربه‌فرد این استرس و اضطراب به حداقل می‌رسد. رعایت تعادل، تناسب و مقیاس، هماهنگی، تضاد و کنتراست، تأکید و تمرکز، ریتم و تکرار، پیوستگی سایر نکات و اصولی هستند که در طراحی داخلی کلینیک زیبایی باید رعایت شوند.

تأثیر دکوراسیون کلینیک زیبایی بر جذب مشتری


طراحی داخلی  و اجرای دکوراسیون کلینیک زیبایی یکی از مهم‌ترین اقدامات برای جذب مشتری و حفظ آن‌ها است. کیفیت فضایی که مراجعین کلینیک یا مطب به آن وارد می‌شوند به طور غیرمستقیم بر دید آن‌ها نسبت به فضا تأثیر می‌گذارد. تأثیر دکوراسیون کلینیک زیبایی بر جذب مشتری به‌صورت نامحسوس است و افراد خیلی متوجه آن نیستند و مراجعه‌کننده ناخواسته تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد. آرامش محیط، تمیزی و نظم و ترتیب چیدمان و تجهیزات منجر به حس خوشایند و اعتماد می‌شود. در طراحی داخلی کلینیک زیبایی علاوه بر زیبایی، راحتی و آرامش بیمار نیز مهم است. نکته مهم این است که ظاهر یک کلینیک یا مطب در قضاوت افراد نسبت به آن دخالت دارد.

جمع‌بندی

در دنیای پیشرفته امروزه همه به دنبال زیبایی و جوان‌سازی و کلینیک‌های زیبایی در حال گسترش هستند. برای پیشی‌گرفتن از رقبا و موفقیت در بازارکاری کلینیک باید متفاوت و خاص باشد. هر چقدر طراحی داخلی کلینیک زیبایی خلاقانه و جدید باشد آن مجموعه بیشتر به یاد می‌ماند و در ذهن مراجعین ثبت خواهد شد. طراحی داخلی هر کلینیک زیبایی متناسب با خدماتی که ارائه می‌دهد و بر اساس زیبایی و جنبه عملکردی فضا انجام می‌شود. برای رسیدن به جلوه زیبا و درخشش باید اصول طراحی کلینیک زیبایی رعایت شوند اگرچه این اصول ساده هستند؛ اما تغییرات بزرگی به وجود می‌آورند.

تاثیر دکوراسیون کلینیک زیبایی بر جذب مشتری بسیار چشمگیر است و موجب برندسازی مجموعه می‌شود. برای جذب و حفظ مشتری علاوه بر زیبایی راحتی بیمار نیز مهم است. افزایش حس اعتماد و زیبایی دکوراسیون داخلی باعث شناخته‌شدن کلینیک و پیشنهاد آن به سایرین می‌شود. مجموعه آرت دیزاین اجراکننده دکوراسیون فضاهای مسکونی، اداری و تجاری رسیدن به کلینیک خاص را ممکن ساخته است و با طرح‌های جدید و خلاقانه باعث تمایز مجموعه در بین سایرین خواهد شد. برای آشنایی بیشتر می‌توانید از پروژه ها دیدن فرمایید.

Report this page